LO REFUGI

Casa situada a una alçada de 1090 m sobre el nivell del mar, rodejada de bosc, en ple Parc Natural  dels Ports. El refugi, construït el 1968 sobre la base d’un antic maset, disposa d’una zona d’acampada controlada i una zona de jocs a les feixes dels antics conreus. El Refugi de Caro és propietat de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC), i està gestionat pel guarda del refugi Josep.

A la planta baixa s’hi troba una gran sala- menjador, el bar i la cuina del refugi. Calefacció en radiadors i estufa de llenyaal menjador. A la primera planta, recentment reformada, hi ha les habitacions, amb un total de 37 places distribuïdes amb cinc dormitoris amb lliteres, i els lavabos amb dutxa. 

En un edifici annex exterior hi ha el refugi lliure i  la zona d’acampada. La gestió del refugi de Caro està integrada en els usos previstos del Parc Natural dels Ports i promou activitats i mesures de gestió ecològiques.

El refugi es troba a 100 m de la carretera principal i s’accedeix per un camí interior de la finca. A peu, es pot accedir també pel Sender de Gran Recorregut GR 7. El camí que accedeix des de Tortosa i la plana del Delta de l’ebre, creua el Parc Natural i la Reserva Nacional de caça dels Ports de Tortosa i Beseit en direcció a la Tinença de Benifassà, al Baix Maestrat, i a la comarca del Matarranya.

Disposa de parking privat a la vora del refugi.

Localització

Alfara de Carles

Partida Pous de la Neu Refugi Caro
Espanya

40° 48′ 36.5508″ N, 0° 20′ 21.6456″ E

ES