CIRCUIT D’ORIENTACIÓ

-TERRITORI PANXAMPLA-

Desde el Refugi Caro UEC us recomanem de venir a descobrir els raconets més inmediats del Refugi mitjançant un circuit d’orientació. Al refugi us proporcionarem el mapa amb els punts on eu de passar. De moment disposem de 16 punts en el quals tots tenen una història i són de una bellesa que ens fascina.

PREU MITJA PENSIÓ ADULT: 34.50€ (el mapa es gratuït) i podeu reservar per la web o al 681011577.

PREU MITJA PENSIÓ NEN FINS 10 ANYS: 25€

LA ERA PER TRITURAR EL BLAT

Podeu realitzar el circuit en un dia, o durant el fi de setmana.

POU DE NEU, 400 ANYS D’HISTÒRIA

Llocs on imaginar com podia de ser de dur els treballs…

RUÏNES

Als Ports n’hi ha moltíssimes, i encara algún iaio ens recorda com fa 80 anys pasturaven els ramats de cabres i cultivaven les patates i ferratge.

Pedra en memoria de Montserrat i el lloc on ell plantava la seva tenda.

Abans d’existir el refugi l’any 1956 durant l’estiu ja es feien campaments.

Cova Terrera.

Els Ports és una zona repleta de coves i avencs, de profunditats i grandaria diferents, on la espeleologia ens deixa descobrir les seves entranyes.

KILOMETRES I DESNIVELL APROXIMAT DE LA RUTA.

Territori Panxampla ruta n. 11. Les puntes del polit NON STOP.

Els 3 trail runners de la casa… Jaume, Rafel i Sergi, s’aventuren sols a fer el recorregut de la ruta n. 11 del Territori Panxampla. Sabiem que eren prop de 30 kms i en prou desnivell, finalment 28,85 km Sí …. 1.258 amunt, m 1.299 top altura ruta , m 1.258 avall, m 643 altura mínima al riu ulldemó, per això li posem el nivell com a difícil. Fent la ruta modo “CACO” els va costar 5’20 m, caminant us podeu imaginar que podrien ser prop de 9 horetes, casi res… Aquí els tres disposats a suar la camiseta per uns colors… els de la UEC… Sortida del refugi sobre les 9.30H. en direcció al Mas del Lino, del amic Josep Calau, allí segur que cauen algunes fotos i paradeta per menjar algo, eren les 11 i ja ens envien les primeres fotos… la enclusa i el bocadillet al mas. I el bocadillet o la barreta , que estos CACOS s’alimenten fatal.. al Mas del Lino Vaaaa que anem cap avall al riu Ulldemó… sendereta divertida i quan arriben al riu se’l troben ben plenet d’aigua, tenen un fart per poder avançar en direcció a les puntes del polit… aquí les fotos, difícil durant l’any de trobar-lo en tanta aigua

Al riu ve lo catxondeo Padre… Jaume amunt , Jaume avall… Sergi amunt, Sergi avall… i Rafel pos lo mateix. No van haber ous de trobar la pujada a les puntes del Polit, i això que portaven lo track, tot just per a este tram, però ningú el portava descarregat, ji.ji.ji.ji… vaya trio. Hi havia tanta aigua que el sender de pujada s’esborrava entre el soroll de l’aigua i els peus gelats. Però la semana següent la va repetir Rafel i el nivell de l’aigua ja havia baixat i va ser molt senzill de trobar.

Tot això abans de arribar a les gúbies del Regatxol i enfilant-se amunt cap al barranc de les puntes del Polit.

Ja de tornada cap al refugi, tant un dia com l’altre tots corrent com a descondenats perquè els havia enviat una foto del dinar…I sí… van tardar molt poc en arribar. 

El Territori Panxampla sortint desde el Refugi UEC Caro té molt de futur i tot gràcies als companys, més que amics i familia de la UEC. Moltíssimes gràcies a tots, sou uns cracks, espero que junts disfrutem molts anys de la nostra terra i de la nostra familia (UEC Tortosa)

Entrada: Josep Estrada, guarda del refugi.

Fotos: Jaume, Rafel, Sergi.

Powered by Wikiloc

REFUGI – LA FONT DEL LLAMP – REFUGI

El GR7 ens portarà per la direcció cap a Paüls fins al punt que deixa la pista a l’entorn del Mas de la Patuda, continuem per la pista de les Foies fins a la sendera de la Roca Campanari, la prenem per pujar a les Moletes, vistes meravelloses de la Vall de La Conca, i la Vall Figuera. Per dalt del paratge El Toscà anem girant cap a sud est fins trobar a dins de la paret  La Font del Llamp, impossible de trobar fins que la trobes, des de la font es pot apreciar el barranc del Salt del Ximenot, el Tossal de la Reina i el barranc de la Vall Figuera.

Per tornar al refugi anirem remuntant les Moletes, per trobar el punt de vinguda, que anirem desfent fins al corral de La Gossos, un cop allí, baixarem fins al barranquet afluent de la Vall Figuera, en travessar-lo de seguida arribem a la pista que per l’esquerra ens porta a connectar amb el GR7 de tornada cap al punt de sortida.

L’accés al refugi el fem per la pista de Sabaté que prenem per l’esquerra ans d’arribar a la zona de la font del Mascà. De seguida que prenem la pista creuem el barranc de la Vall Figuera i en cinc minuts trobem un sender per la dreta que ens puja al Mas del Tintorer, on conectem amb el GR7 i seguint per l’esquerra arribem al Refugi en cinc minuts

Tipus de vehicle: A peu
Dificultad tècnica: Fàcil
Època de l’any: Tot l’any
Temps aproximat de la ruta: 3H