+34 681 011 577 refugiueccaro@gmail.com

Dificultad tècnica: Difícil
Època de l’any: Tot l’any
Temps aproximat de la ruta: +-6/7 hores
Km: 13,00 km.
Desnivell: +-1025m.
Wikiloc:

Sortim del REFUGI UEC CARO en direcció Oest pel GR7, indicat amb marques homologades de color BLANC/VERMELL, el primer troç el fem per carretera i desprès agafem el sender a mà esquerra al Coll de Carrasqueta, que ens porta al coll flanquejat ambdos costats per 2 grans roques que donen nom al Coll de Pallers.
Continuem per la part orientada a solana, des d’on podem veure a la llunyania la silueta del Castell de l’Airosa i tota la vall de Lloret fins el Delta de l’Ebre.
Baixem fins la Travessa del Camí, on un indicador metàl·lic ens assenyala la direcció Sud, que prenem fins l’altre indicador metàl·lic que en poc ens porta fins Cova Ebre.
Tornem pel mateix camí fins l’anterior indicador metàl·lic, per continuar direcció el barranc de Cova Pintada. A partir d’aqui haurem d’ajudar-nos del GPS perquè el camí està molt tapat, encara que anirem trobant-nos algunes fites i marques rojes.
Fins la Portella de Caro gaudirem de unes vistes espectaculars de la part més salvatge del Port.
Ara toca anar pujant i pujant, ens creuem amb l’indicador metàl·lic que ens portaria cap a la Mola del Moro i Cova Caro, però natros seguim fins el Bassis de Caro amb aigüa fresca per veure.
Seguim cap amunt per trobar-nos el forn de pega de La Pimpollada, per seguir cap al Coll del Vicari, que a mà esquerre podriem fer la pujada al Cim de Caro, però natros seguim recte i prenem el sender tot en baixada fins trobar-nos la carretera que ens portarà de tornada al REFUGI UEC CARO.