+34 681 011 577 refugiueccaro@gmail.com

Ruta interessant de tres dies que ens porta pels paratges del Parc Natural dels Ports, Parc Natural de la Tinença de Benifassà i comarca de “Els Ports”, de Mont Caro fins a Morella

Ens disposem a la ruta gent de edats dels 13 anys fins als 60, cosa que ens permetrà al final de la ruta catalogar-la apta per a quasi totes les edats, això si, amb una mica d’experiència en caminades llargues

Sortim del refugi de Mont Caro (UEC) per fer la primera  nit a Fredes. El trajecte ens ofereix les espectaculars vistes del barranc d’Orió, amb la roca “El Gegant d’Orió”presidint el cap del barranc, cova del Vidre, barranc de la Vall amb l’espectacular “Castell de l’Airosa” i el paisatge més reposat de Casetes Velles amb les seves pastures i ramats equins. Diverses fonts ens han proporcionat l’aigua necessària

Circumstàncies han fet que l’hora de sortida fos al mig dia, cosa que ha provocat l’arribada a Fredes nocturna, si que hi havia lluna plena, però també boira, això ens ha enrederit l’hora d’arribada.

El segon dia de la ruta ha tingut un hora de sortida més raonable que l’anterior, el pas pel bonic poble del Boixar a l’hora i mitja de la sortida, ens ha permès avituallar-nos i proveir-nos d’aigua fins Vallibona.

Paisatge diferent, al del primer dia, amb pastures i carrasques. Els masos que anem trobant al llarg de la etapa ens indiquen amb el seu estat que la seva plena activitat no és gaire llunyana, Mas roig, Mas de Prades, Mas del Bordet en ple barranc de la Gatellera, Mas del Manet amb la seva sínia a la vora del barranc, i el Mas del Grao on el pastor Federico amb el seu gos, semblava esperar la nostra arribada.

Espectacular per als sentits es la davallada del Mas Grao fins al poble de Vallibona.

Tercer dia de la ruta que ens porta al nostre destí, Morella.

Ens acomiadem dels nostres hostalers, i emprenem la suau pujada de Vallibona fins al “Peiró trencat” a 1100m, d’on podem veure el nostre objectiu Morella.

El paisatge semblant al dia anterior amb la també presencia i més nombrosa de masos i aquets actius, amb pastures i ramats bovins i equins.

Anem baixant suau fins arribar al riu Bergantes, on el sender segueix fins trobar la carretera N- 232 que en 4km ens porta fins a Morella a 1075m d’alçada. L’arribada per un camí peatonal amb un fort desnivell i a ple sol ens farà recordar sempre el ”Portal de Sant Mateu”

Tipus de vehicle:
A peu
Dificultad tècnica:
Mitjana
Època de l’any:
Primavera
Estiu
Tardor
Temps aproximat de la ruta:
3 dies
Més informació:
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=10672633