+34 681 011 577 refugiueccaro@gmail.com

Dificultad tècnica: Moderat
Època de l’any: Tot l’any
Temps aproximat de la ruta: 3 – 4 hores
Km: 8,00 km.
Desnivell: +-450m.
Wikiloc: 26737629Sortim del REFUGI UEC CARO en cotxe, per evitar el més feixug del trajecte que és la carretera i un tros de pista, fins l’aparcament de Cova Avellanes.
Començarem caminant fins l’àrea recreativa i la font, que raja molt bona aigüa i aprofitarem per carregar la cantimplora. Allí mateix veurem l’inici del sender indicat amb un cartell.
Pujada una mica exigent fins que arribem a un collet i poc a poc arribem al bassis del Marturi, ens recuperem una mica i seguim per l’esquerra fins els Erms de Caguitos, ens atencem a La Miranda per veure la Cresta del Marturi i les antenes de Caro.
Seguim pels bonics prats d’herba fins que trobem el primer teix, partit per un pi que li creix al vell mig, seguim vora el rocall fins els altres teixos, passem pel seu costat i sota les seves branques anem pujant pel barranquet que ens portarà dalt la Mola del Boix.
Mirem a la dreta i veiem el punt més alt, el cim del Marturi de 1343m., haurem d’endevinar el camí entremig del matollar i les roques.
Donem mitja volta i proseguim quasi pel cantell de la mola, disfrutant de les vistes, entre d’altres de la Mola de Catí, fins l’altra part de la mola i cap baix a trobar el sender que ens portarà al baixador, l’antic pas de l’embarronat. Anem baixant entre boixos i arribem a la bifurcació que per la dreta ens portaria al bassis del Marturi, que ja hem estat, i per l’esquerra devallem pels Clots d’en Pastor fins la pista que ens portarà per la seva dreta fins l’aparcament.
D’aqui fins el REFUGI UEC CARO i amb cotxe són 10′, que resistirem, per fer la merescuda cerveseta.