+34 681 011 577 refugiueccaro@gmail.com

Dificultad tècnica: Difícil
Època de l’any: Tot l’any
Temps aproximat de la ruta: 8-9 hores
Km: 31,75 km.
Desnivell: +-1700m.
Wikiloc:

 

Sortim del REFUGI UEC CARO pel GR@-C171, tram de la carretera esfaltada, direcció Nordest, fins el poste indicador que ens desvia a mà esquerra per pista direcció Nord. Anem passant pel costat dels xalets fins que comencem a baixar per sender amb força pendent.
Passem vora els bassis-font dels Bassiets i baixem per creuar la llera del barranc de la Vallfiguera. Dolçament anem pujant i veient tota la vall i la paret de la Tossa. Amb un mica més de pendent arribem al Coll de la Vallfiguera, i ja anem baixant pel barranc de la Conca fins que arribem a la zona del Toscar, passem per davant de la font dels Xorros, on carregarem d’aigüa fresca.
Anem baixant per sender per la vessant ombrívola fins arribar a la carretera que creuarem i continuem per pista/carretera fins Alfara de Carles, on carreguem d’aigüa i menjar a alguna botiga o seiem a algun bar.
Continuem per carretera fins la primera curva que ens pujarà vora el barranc del Llop i per dins el tancat dels bous d’una ramaderia del la zona, dels que no ens haurem de preocupar massa, o en tot cas allunyar-los amb alguna pedra.
Arribem al Coll d’Alfara i d’allí ens allarguem a fer el cim de l’Espina de 1181m.
Anem baixant, passem pel costat del Mas del Maraco i arribem a les Rases del Maraco, sense cap arbre i lloc de molt de vent.
Continuem per bosc fins arribar al refugi obert de Les Clotes i desprès arribem al Coll de Carabasses, des d’on també podriem baixar fins el Toscar.
Anem pujant poc a poc fins les Foies i ja baixant fins el Coll de Llinars, per arribar a trobar la pista que ens tornarà al REFUGI UEC CARO.