+34 681 011 577 refugiueccaro@gmail.com

Dificultad tècnica: Difícil
Època de l’any: Tot l’any
Temps aproximat de la ruta: 5-6 hores
Km: 16,38 km.
Desnivell: +-1560m.
Wikiloc:

Sortim del REFUGI UEC CARO en direcció NE pel GR141, indicat amb marques homologades de color BLANC/VERMELL, el primer troç el fem per carretera i desprès ja per sender que agafem a mà esquerra i anem passant vora els xalets, baixem en forta pendent i veient els bassis dels Bassiets. Quasi ja arribant baix al barranc trobarem la bifurcació que haurem d’agafar a mà dreta i deixar el GR.
Tot en baixada fins arribar a l’anomenat “pujador de les gúbies” i el Plà de Llarers, continuem pel barranc amunt fins arribar a les impressionants Gúbies de la Vallfiguera, amb uns engorjats molt alts i estrets ens endinsem fins trobar una gran pedra que ens barra el pas i ens fa tornar pel mateix lloc fins el pujador de les gúbies que ara prendrem cap a l’esquerra direcció E, per anar pujant fortament vora les parets encinglerades i que ens deixa veure tot l’esplendor de la vall, fins arribar a la carretera, a la corba d’Alfara.
Per la carretera baixem veient el monument a la Cabra fins la font del Caragol, on carregarem d’aigüa, ull perquè els darrers estius de sequera no raja, i pel costat esquerre de la font pujarem per sender fresat i creuarem l’antic camí del Port, per passar per la font dels Bassis. Al poc trobarem una bifurcació que prendrem a la dreta i seguim pujant molt fort fins la Font del Gel, aquesta sí amb aigüa. Prenem el sender de la dreta i seguim pujant fort fins la bifuració que a la dreta ens porta al cim de La Barcina de 1359m. Tornem a la bifurcació i per la dreta el sender ens porta cap a la carretera que puja al cim de Caro, però nosaltres continuarem cap a baix, el primer tram per la carretera i desprès agafarem el sender que ens baixa directament a l’altra carretera que ens portarà de tornada al REFUGI UEC CARO.