REFORMES DE LES HABITACIONS DEL REFUGI CARO UEC. AL PARC NATURAL DELS PORTS

El passat mes d’Octubre vam iniciar les reformes de les habitacions del Refugi Caro UEC. Unes reformes que feien molta falta i que el proper dia 7 de desembre podrem començar a gaudir. #elsports

En esta foto al Refugi Caro Uec tenim com estan quedant dos de les 5 habitacions. Durant la covid les habitacions del Refugi Caro UEC s’utilitzen individualitzades cadascuna per un sol grup. Així que si tenim una reserva de 4 persones, estes 4 dormiran soles en una habitació, encara que l’habitació sigue per 8 o 10 pax.

Vam començar en les portes, del Refugi Caro UEC donant un canvi molt gran amb especialistes del club, el UEC Tortosa. (Jordi, Ian, Moisès, Gina)

La pintura i els panels del Refugi Caro UEC han anat donant forma al estil que Enric Alado ens havia recomanat.

El terra laminat del Refugi Caro UEC en tot el pis de les habitacions ha quedat molt bé, gràcies al Aleix.

Gràcies a Cantero també hem revestit les parets del refugi lliure del Refugi Caro UEC i properament l’interior també es quedarà arreglat per albergar a grups amb gossos. (un projecte per poder allotjar als gossets de la casa)

Primer en Vicente, també en Jordi, Moisès, Gina, Jordi, Ian i después en Aleix, Joel i Jesús hem contruït nosaltres mateix les estructures de les lliteres del Refugi Caro UEC, aon primer semblava una cosa bastant complicada però amb la experiència adquirida durant una setmana ja ens sortien com a xurros.

Per poder reservar, enviar whattsapp al 681011577. I moltíssimes gràcies a tots per la gran ajuda, sense tots ells no ho haguéssim pogut aconseguir.

RUTA 2 DIES, circular: La Fou (La Sénia) per Faig Pare Refugi Caro UEC (nit) La Fou (La Sénia) per La Vall

ÀREA DE LLEURE DE LA FOU –REFUGICAROUEC – ÀREA DE LLEURE DE LA FOU

Acabem l’any 2019 amb una circular molt bonica, espectacular,  2 canals de pujada prou complicades i unes vistes impressionants.

Es tracta d’una ruta de dos dies, fent nit al Refugi Caro UEC, sortint de l’Àrea de lleure de la Fou, passant per la part més oriental i al sud del Parc Natural dels Ports.

Els temps empleat en les dos jornades són els reals , i els vaig fer anant sol. Si la voleu seguir mireu bé el vostre ritme mitjà i dels vostres acompanyants. A la segona jornada a la pujada de les dos canals es pot complicar l’horari, encara que seguint el track suposo que us serà més fàcil que a mi. Hi han grimpades que si hi aneu amb gent que no està acostumada se us pot complicar bastant.

Les dades de les 2 jornades són les següents:

1a jornada.

Distància:                                                          22,57 kms

Desnivell positiu                                            1.445 metres

Desnivell negatiu                                          919 metres

Dificultat                                                           moderada

Temps total                                                      6 hores (5 h. caminant)  

(Càlcul de 1 persona     5 kms x hora    +   400 metres desnivell x hora. ):2 el temps més baix dels dos. Aprox.

(Càlcul de grup   4 kms x hora i 300 metres de desnivell x hora.) : 2 el temps més baix dels dos. Aprox.

2a jornada.

Distància                                                            29,83 kms

Desnivell positiu                                            1.776 metres

Desnivell negatiu                                          2.302 metres

Dificultat                                                           Molt difícil (segons experiència en muntanya)

Temps total                                                      9 hores i 40 minuts (7 hores caminant)

Descripció.

Dia 1.

Ens posem en marxa en direcció a La Sénia, població de la comarca del  Montsià a les Terres del Ebre.  

Des de Tortosa o Amposta arribem a la població de Santa Bàrbara per seguir per la TP-3311 fins a La Sènia. Creuem La Sènia en direcció al Parc Natural dels Ports per la CV-105 i ens porta fins el pantà d’Ulldecona, on passat el pont girem per la pista forestal a la dreta durant 25 minuts amb el cotxe fins arribar a l’Àrea de lleure de la Fou i deixem allí el vehicle.

fbt

Comencem la ruta per la pista en direcció Nord, marcada al mapa amb groc i blanc com un PR, però no busqueu marques que no n’hi ha masses.

Si continuéssim per la pista arribaríem al inici d’un sender que ens indica el pi gros i el faig pare, tenim la opció per no fer tanta pista agafar el sender dels aviadors que surt a mà esquerra a 2,6 quilòmetres de l’inici de la ruta.

Passem pel sender del pi gros, abans d’arribar a la font del Retaule, ens desviem per veure el Pi Gros, el tenim per un sender a mà dreta i uns 150 metres amunt. Tornem al sender i 1 quilòmetre passada la font el majestuós Faig Pare el veiem a la dreta.

PI GROS


FAIG PARE

Continuem per la pista i el PR  però el deixem per agafar una drecera per pista que fa cap al mas de Pataques, on continuarem per pista fins tornar al PR i el seguim fins el GR-7  que el tenim direcció Nord. En comte que hi ha diferents bifurcacions al PR.

Al GR-7 l’agafem direcció Est, durant 2,5 quilòmetres on deixa la pista i continua sender cap a Caro. (Hi trobem durant la pista la font de la Llagosta, és un bon punt per agafar aigua)

COVA DEL VIDRE

MIRADOR DEL CIM DEL CARO

A pocs metres trobem senyalitzada la cova del Vidre, val molt la pena inclús abans buscar  la seva història.  Continuem pel GR passant els barrancs de la zona fins arribar al coll de Pallers, (abans del coll de Pallers hi ha una bifurcació, aneu amb comte, eu de girar a la esquerra, i és després de un esglaó de 1 metre aprox.)on l’abandonem per fer el Cim del Caro, fet el Cim ja baixem per sender fins al Refugi Caro UEC.

Dia 2

Sortim del Refugi Caro UEC en direcció al coll de Pallers, passat el coll a uns 200 metres trobem una bifurcació on seguirem recte, cap al sud-est.  Avancem prop d’un quilòmetre i tenim la Cova Ebre a l’esquerra per un sender, val la pena anar-hi, retornem al sender que baixa direcció sud.

Arribem al coll dels Morralets i hem de seguir cap al escarrissó de Borosa, tram on una escala feta de fusta a medida ens facilita baixar per una pared vertical, aneu en comte.  Continuem baixant fins arribar al barranc de  Lloret. El continuem fins arribar a una pista principal on creuem una portalada on en diu que anem amb comte amb els bous. Per la pista i sobre els 500 metres girem a l’esquerra i entrem per la valla dels  corrals dels bous, jo sempre passo per la voreta de la valla, i no diuen mai res els animals. Passat els corrals seguim pista  fins la corba que tenim més al sud del mapa, on comença un sender pel barranc de l’Assens en direcció al castell de l’Airosa.

AL DETRÀS LA CANAL DE L’ASSENS I L’AIROSA

Aquesta canal és un pel complicada, es perd bastant el sender i hi ha  zones de grimpada.

Un cop a dalt ja baixem en direcció al Racó d’ en Marc, i a la pista a la dreta fins l’Àrea de Lleure de la Vall.

Des de l’Àrea seguim  el sender marcat pel Parc Natural en direcció al Mas de Barró, per la part esquerra aigües amunt del barranc de la Vall fins un encreuament i ens hem de fixar bé que gira a l’esquerra en direcció a casetes Velles, està marcat amb una xapa de la UEC.  Seguim per aquest sender en direcció sud-oest fins a una altra bifurcació, passada una canal un pel delicada, que ens indica a la nostra esquerra la canal d’Enganyó. Una altra canal, complicada, més senyalitzada que la de la Assens, però amb alguna grimpada més exigent, parlem de grimpada i no d’escalada, però s’ha d’anar molt amb comte.

CANAL D’ENGANYO

Passada la canal, en dirigim pel sender que puja, i dic puja perquè no planeja gairebé res, a aquesta zona hi ha algun sender que marxa planejant, deixeu-lo, heu de continuar en el que puja, està prou ben indicat amb fites, s’han d’anar buscant.  Per aquesta zona passem pel costat de la Joca,  i més avant arribem a uns miradors de vertigen, fins arribar a les vallcaneres Altes, on un camí ens porta cap al PR-C 82 direcció Sud.

A DALT DE LES VALLCANERES

El seguim durant una bona estona, 2 km aprox. fins una bifurcació que està marcada pel Parc, heu de seguir per la dreta  direcció oest fins trobar el barranc del Tabac que segueix sense deixar-lo al final de la nostra travessa. A 200 metres a la nostra dreta per la pista ja hi tenim el cotxe. Espero que us agradi tant com a mi.

CIRCUIT D’ORIENTACIÓ del TERRITORI PANXAMPLA

Desde el Refugi Caro UEC us recomanem de venir a descobrir els raconets dels voltants del Refugi, mitjançant un circuit d’orientació. Des del Refugi us proporcionarem el MAPA on s’indiquen els punts que s’han de trobar, fiant-nos de la intuició de cadascun o també assessorats pels guardes del Refugi . De moment disposem de 16 punts en el quals tots tenen una història i són de una bellesa que ens fascina.

Tenim un CIRCUIT INFANTIL i un CIRCUIT PER CAMINADORS ADULTS.

Els tracks al Wikiloc els trobaràs més avall.

LA ERA PER TRITURAR EL BLAT

Podeu realitzar el circuit en un dia, o durant el fi de setmana.

POU DE NEU, 400 ANYS D’HISTÒRIA

Llocs on imaginar com podia de ser de dur els treballs…

RUÏNES

Als Ports n’hi ha moltíssimes, i encara algún iaio ens recorda com fa 80 anys pasturaven els ramats de cabres i cultivaven les patates i ferratge.

Pedra en memoria de Montserrat i el lloc on ell plantava la seva tenda.

Abans d’existir el refugi l’any 1956 durant l’estiu ja es feien campaments.

Cova Terrera.

Els Ports és una zona repleta de coves i avencs, de profunditats i grandaria diferents, on la espeleologia ens deixa descobrir les seves entranyes.

KILOMETRES I DESNIVELL APROXIMAT DE LA RUTA.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/mont-caro-territori-panxampla-circuit-infantil-35367215

Territori Panxampla ruta n. 11. Les Puntes del Polit.

Els 3 trail runners de la casa… Jaume, Rafel i Sergi, s’aventuren sols a fer el recorregut de la ruta n. 11 del Territori Panxampla. Sabiem que eren prop de 30 kms i en prou desnivell, finalment 28,85 km Sí …. 1.258 amunt, m 1.299 top altura ruta , m 1.258 avall, m 643 altura mínima al riu ulldemó, per això li posem el nivell com a difícil. Fent la ruta modo “CACO” els va costar 5’20 m, caminant us podeu imaginar que podrien ser prop de 9 horetes, casi res…

 Aquí els tres disposats a suar la camiseta per uns colors… els de la UEC… Sortida del refugi sobre les 9.30H. en direcció al Mas del Lino, del amic Josep Calau, allí segur que cauen algunes fotos i paradeta per menjar algo, eren les 11 i ja ens envien les primeres fotos… la enclusa i el bocadillet al mas.

I el bocadillet o la barreta , que estos CACOS s’alimenten fatal.. al Mas del LinoVaaaa que anem cap avall al riu Ulldemó… sendereta divertida i quan arriben al riu se’l troben ben plenet d’aigua, tenen un fart per poder avançar en direcció a les puntes del polit… aquí les fotos, difícil durant l’any de trobar-lo en tanta aigua

Al riu ve lo catxondeo Padre… Jaume amunt , Jaume avall… Sergi amunt, Sergi avall… i Rafel pos lo mateix. No van haber ous de trobar la pujada a les puntes del Polit, i això que portaven lo track, tot just per a este tram, però ningú el portava descarregat, ji.ji.ji.ji… vaya trio. Hi havia tanta aigua que el sender de pujada s’esborrava entre el soroll de l’aigua i els peus gelats. Però la semana següent la va repetir Rafel i el nivell de l’aigua ja havia baixat i va ser molt senzill de trobar.

Tot això abans de arribar a les gúbies del Regatxol i enfilant-se amunt cap al barranc de les puntes del Polit.

Ja de tornada cap al refugi, tant un dia com l’altre tots corrent com a descondenats perquè els havia enviat una foto del dinar…I sí… van tardar molt poc en arribar. 

El Territori Panxampla sortint desde el Refugi UEC Caro té molt de futur i tot gràcies als companys, més que amics i familia de la UEC. Moltíssimes gràcies a tots, sou uns cracks, espero que junts disfrutem molts anys de la nostra terra i de la nostra familia (UEC Tortosa)

Entrada: Josep Estrada, guarda del refugi.

Fotos: Jaume, Rafel, Sergi.

Powered by Wikiloc

Powered by Wikiloc